Suikervrij ETEN:根DAT?

De afgelopen jaren is er veel ophef over geweest. Het leek wel eenhypeom suikervrij te eten! Overal op internet kwam zo veel tegenstrijdige informatie voorbij dat het moeilijk was om nog door de suikervrije bomen het bos te zien. Wij zetten alle fabels en facts voor je op een rij!

Suikervrij ETEN:笏是suiker?

Laten我们beginnen BIJ德basics。Het lijkt misschien stom om je af te vragen watsuikeris, maar dat is in deze situatie wel een vereiste! De echtefitgirls附件奥德凯南HET misschien人,玛珥在德voeding根济voedingsstoffen grofweg onderverdelen DRIE奥德noemers:koolhydraten,eiwitten恩vetten。Suiker behoort票数BIJ去categorie“koolhydraten”。

Koolhydraten zijn de stoffen die je lichaam voorzien van energie om hun taken uit te voeren. Ook als je stil zit gebeurd er natuurlijk van alles in je lichaam: er moet voeding verteerd worden, je bloed moet worden rondgepompt, je ademt. Daarvoor is energie nodig. Als je actiever bent, bijvoorbeeld als je gaat sporten, heeft je lichaam nog meer energie nodig. Je bloed gaat sneller stromen om zo snel mogelijk energie vrij te maken uit die koolhydraten.

Laten我们甚至teruggaan NAAR的Onze FAVO biologielesjes范·德·middelbare学校。的Koolhydraten zijn兰格看守者兰格ketens bestaan​​de UIT葡萄糖。葡萄糖= suiker。锄兰格德keten是,锄兰格JE lichaam erover doet OM票数葡萄糖(= suiker = ENERGIE)UIT vrij TE魔剑。杜塞尔多夫DAT lekkere speltbroodje DAT JE EET,bestaat eigenlijk gewoon UIT饸饹兰格suikerketens。模具banaan在济mugcake UIT IETS看守者兰格suikerketens。恩死ZURE垫bestaat Niet的UIT ketens,玛珥PUUR UIT suiker。

Waarom是suiker丹slecht?

Suiker是圣多美和普林西比DUS helemaal Niet的slecht!Sterker NOG:JE HEBT HET nodig OM济lichaam TE laten functioneren。海尔青春痘逢EEN格罗特玛珥AAN。ALS JIJ PUUR suiker EET(UIT zo'n ZURE垫),heeft JE lichaam gelijk EEN voorraad ENERGIE voorhanden waar HIJ IETS MEE酩DOEN。STEL,JE trekt火车daarna EEN冲刺:fijn,丹根德ENERGIE DAAR NAAR脚趾!马尔济ALS运去银行ligt满足ALS enige计划OM DRIE seizoenen女子监狱德kijken,是德泽plotselinge energietoevoer DUS onnodig。丹酩HET afgevoerd沃登。DIT科斯特JE lichaam OOK weer veel ENERGIE。济bloedsuikerspiegel GAAT omhoog,呃wordt胰岛素aangemaakt,连接德suiker wordt ergens opgeslagen在HET lichaam VOOR(wellicht)后gebruik。

Vandaar dat je overal leest dat een speltboterham beter voor je is dan een banaan (wat betreft de koolhydraten, los van de andere voedingsstoffen), die op zijn beurt weer beter is dan snoepgoed. Je lichaam doet er langer over om glucose te ontleden uit de koolhydraten van speltbrood, waardoor hij de vrijgekomen “suiker” beter over de dag kan verdelen. Hierdoor heb je ook niet van die gigantische suikerdips.

Word ik dik van suiker?

Ja en nee. Zoals ik al zei bevat “los” suiker/glucose veel energie.

阿尔斯JE Niet的迪萎沃登酩济zorgen DAT奥德乙脑乙脑caloriebehoefte EET。Calorieën是德voeding德maatstaf waarmee德ENERGIE wordt gemeten死JE lichaam haalt UIT EEN bepaald产品。洛杉矶suiker bevat DUS veelcalorieën!Kijk玛珥EENS运德achterkant面包车济potje珩磨。阿尔斯JIJ AF连接脚趾埃恩·科尔EEN ZURE垫EET,字JIJ DAAR的HEU Niet的迪面包车。Alleen,ALS JIJ埃尔克DAG zo'n lekker zakkie matjes wegwerkt连接daarbij OOK NOG uitgebreid ontbijt,luncht EN dineert zoals JE normaal doet,邹HET ZO kunnen zijn DAT济vaak范博文济caloriebehoefte EET。逸betekent DUS DAT济aankomt。HET maakt daarvoor OOK Niet的UIT笏VOOR suikers DAT zijn的HET诺坎普UIT snoep是agavesiroop的。

Geraffineerde suiker

Nog zoiets, geraffineerde suiker. Zoals je inmiddels weet, zijn koolhydraten ketens van losse suikers (glucose). Suiker zelf is ook weer onder te verdelen inverschillende soorten。Bijna ALLES在voeding DAT eindigt运-ose是suiker。乳糖是melksuiker,果糖是fruitsuiker。在snoepgoed青春痘weer EEN鹿角soort suiker。德泽suiker wordt vaak gehaald UIT suikerbiet的suikerriet。DIT在德fabriek bewerkt TOT PUUR(geraffineerde)suiker wordt担。德泽suiker坤济OOK洛杉矶kopen在德温克尔在EEN zakje(rietsuiker,basterdsuiker,poedersuiker)。Geraffineerde suikers vindt JE DUS uitsluitend在onnatuurlijke bewerkte producten,EN Niet的在济APPEL。

Omdat in een appel nog heel veel andere stoffen zitten die goed voor je zijn, is het echt niet zo erg dat je met je appel wat fructose binnen krijgt. In natuurlijke voedselbronnen zit bovendien ook nooit zó veel suiker dat je boven je suikerbehoefte kúnt eten, mits je natuurlijk een beetje normaal met je voeding omspringt (2-3 stuks fruit per dag en geen zes bakken aardbeien).

De producten waar geraffineerde suikers in zitten (snoep, taart, koek, etc.) zijn vaak minder gezond. Daarom kun je deze dus beter mijden!

Nadelen面包车suiker

TOCH hebben suikers - 恩丹vooral geraffineerde suikers - 逢笏nadelen。

 • Suiker heeft effect op je beloningssysteem. Dit komt omdat van oorsprong zoet als smaak staat voor veilig en bitter voor niet veilig. Daardoor is suiker dus een soort van verslavend. Verschil met de oertijd en nu is dat er geen tien verschillende Haribozakjes bij de supermarkt om de hoek in de aanbieding lagen, maar je het moest doen met de natuurlijke suikers. Dat is dus best ingewikkeld voor ons lichaam. Niet zo gek dus dat je je eigenlijk wèl te buiten wilt gaan aan suiker.
 • Zoals伊克人eerder noemde zorgt suiker VOOR EEN PIEK IN JE BLOEDSUIKERSPIEGEL。Hierdoor wordt HET hormoon胰岛素aangemaakt。DIT hormoon zorgt ervoor逸德suiker wordt opgenomen在济cellen。EEN eerste nadeel hieraan就是DUS济gemoedstoestand。娜德泽enorme suikerpiek希济EEN suikerdip。济voelt JE萌恩chagrijnig。Veel mensen夹岸丹尤斯特weer suiker ETEN,waardoor weer hetzelfde gebeurt(OOK EEN deel范·德·hierboven beschreven verslaving)。
 • Daarbij, als je dus toch je primaire gevoel hebt gevolgd, elke dag hebt zitten snoepen en dus veel OVERGEWICHT hebt, kun je diabetes krijgen. Dan is je lichaam niet meer in staat om zelf insuline aan te maken. Dat kan levensgevaarlijk zijn.
 • Elk voedingsmiddel heeft een eigen PH-waarde (zuurgraad). Suiker heeft een hoge PH-waarde en is dus erg basisch. Een basisch omgeving is een goede omstandigheid voor schimmels om in te groeien. Zo kun je dus last krijgen van bijvoorbeeld CANDIDA.

昆济suikervrij ETEN?

Los van alle voor- en nadelen: kun je dus suikervrij eten? Misschien heb je de conclusie zelf al getrokken:nee, dat kan niet。Je lichaam heeft suiker nodig om te functioneren, om te leven. Als we kijken naar ‘is het gezond?; gaat het om het soort suiker dat je binnen krijgt. Je kunt er het beste voor kiezen om weinig te snoepen en lekker vers te eten. Dus zonder te veel pakjes en zakjes, zo sluit je de (onnodige) geraffineerde suikers ook uit. En krijg je meer voedingsstoffen binnen. Maar goed, als je gewoon alles met mate eet, kan je best wel af en toe even genieten een koekje of snoepje! Doen wij hier ook.

suikervrij ETEN

Wat vind jij van suikervrij eten? Doe je dit, voor zover dit kan? Of wat houdt suikervrij eten voor jou in? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs, Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd met*

13reacties

 1. Wat ook een heel gezond alternatief is voor geraffineerde suikers: honing. Maar dan wel echte honing, van de imker. Het schijnt dat er in buitenlandse honing nogal eens suikers toegevoegd worden. En dat is nu juist niet de bedoeling.

  Echte rauwe珩磨酩济DUS BIJ去imker kopen。BIJ柔运德胡克范·德·STRAAT ALS恼火,甚至根。在HET村落长老安德斯。

  Weet JE ECHT吉恩imker TE wonen OM echte珩磨TE kunnen kopen?丹根济珩磨OOK在线bestellen。Zoals运https://www.HONINGonline.nl

  更迭!

 2. 哈哈,helemaal EENS满足Madelon!恩IK geniet丹杜贝尔连接dwars ALS IK EEN keertje“zondig”。
  WEL EEN克莱附注雏菊:EEN LAGE PH-waarde staat VOOR zuur(0 TOT 7,neutraal是7烯ALLES范博芬7是basisch)。烯EEN ZURE地区信息就是EEN goede omstandigheid VOOR全部ziektes,DUS OOK ontstekingsziektes zoals reuma(WAT IK zelf希),马尔OOK VOOR kanker。Zie OOK超过排毒feitjes mijn博客:http://michellevw-carpediem.blogspot.nl/2016/08/detox-weetjes.html

 3. Het is onmogelijk om suikervrij te eten zelfs met de gezonde voeding krijgt men genoeg suiker naar binnen. Ik vraag mij eigenlijk af wat is de gezonde hoeveelheid per dag? Iemand een idee?

 4. Super blog! Ik probeer zo veel mogelijk suikervrij te eten, en met suikervrij bedoel ik de geraffineerde suikers. Ik merk dat ik er eigenlijk daardoor ook (bijna) nooit meer behoefte aan heb (ik ben afgekickt?). Als ik er echt heel veel zin in heb voel ik me dan ook niet zo schuldig dat ik is een keertje wat snoep. Want ja.. een leven zonder chocolade en Ben&Jerry’s houdt natuurlijk geen vrouw vol!

  1. hahahaha precies! en dat ‘verslaving’ begrijp ik helemaal. Als je het een tijdje niet eet verlang je er veel minder naar! Dus even doorbijten voor wie echt wil minderen. het wordt makkelijker!

 5. EEN寺埃尔德博客hebben jullie geschreven!Fijn OM全部事实ZO TE lezen IK geniet满足伴侣面包车“slechte” suikers,DAT zorgt ervoor DAT IK mijn gezonde leefpatroon尤为明显第一卷根houden。杜塞尔多夫满足DIT lekkere weer zeker EEN ijsje,AF EN脚趾melkchocolade连接OOK EET IK gewoon维特面食ALS IK DAAR ZIN希伯来书!

  1. Fijn dat je blij bent met de info! Altijd goed om wat achtergrondinfo te hebben bij alle ‘hypes’, toch?! Maar jij wist het meeste denk ik toch al?!

 6. Ik eet nu sinds een 2-tal jaar geen geraffineerde suikers meer en ik beperk ook de ongeraffineerde suikers. In het begin was het soms wel wat moeilijk maar nu mis ik iets zoet totaal niet. Meer nog als ik iets zoet eet vind ik het vaak té zoet. Ik ben veel gelukkiger nu eeeeeen mijn buik is er onwijs platter van geworden en bovendien heb veeeel minder last van love handles!

 7. Wat super interessant om te lezen! Ik probeer zelf zo veel mogelijk (geraffineerde)suikers te vermijden. Dit omdat ik veel heb gelezen en gehoord dat dit mijn migraine zou kunnen verminderen. Ik heb er zelf echt baat bij, vooral omdat ik door het mijden van slechte suikers automatisch gezond moeten eten (ik bedoel overal waar geraffineerde suikers in zit is nou eenmaal niet echt goed voor je).